Видео

Следно
Пушти пак
Откажи

Зошто пармезанот е толку скап?

  • 14.04.2020
  • 144
  • 0
  • Интересно

Тркало пармезан сирење може да чини над 1.000 американски долари.
За едно тркало да се произведе, потребни се 495 литри млеко и потребно е тоа да зрее најмалку една година.
Може да се произведе само во ограничено подрачје во северна Италија, во регионот на Емилија Ромања.

Коментари 0