Видео

Следно
Пушти пак
Откажи

10 Спот роботи против еден камион

  • 18.04.2019
  • 1769
  • 0
  • ЊТФ Интересно

Во застрашувачко видео насловено како "Mush, Spot Mush!", производителот на роботи Бостон Динамикс ја покажа вистинската сила на своето куче робот "SpotMini".
Во клипот се прикажани десет специјализирани единици Spotmini, наречени Spotpower, кои влечат камион на угорница.

Производителот на роботи објави дека во 2019та година ќе ги пушти во продажба за јавноста SpotMini роботите. Роботот од 30 килограми може да се качува по скали, да преминува на широк спектар на различни терени и да носи 14 килограми товар.

Коментари 0