Видео

Следно
Пушти пак
Откажи

Операција - Jane walk

  • 08.12.2018
  • 1022
  • 0
  • ЊТФ Интересно


Градска турнеја низ архитектурата на Њу Јорк.

Операцијата "Jane Walk" е базирана на дистописки мултиплеер шутер.
Во ова видео, дигиталната воена зона на играта се присвојува за друга намена.
Во рамките на правилата на софтверот на играта, милитаристичката средина се користи за пацифистичка турнеја низ градот. Урбаните талкачи ги избегнуваат борбите секогаш кога е можно и стануваат мирни туристи на дигиталниот свет.
Во текот на турата низ градот, се разгледуваат прашања како историја на архитектурата, урбанизам и интервенциите на развивачите на игри во урбаната ткаенина.

Коментари 0